Min midsommarhelg

På midsommarafton åkte vi hem till farmor & farfar, dit kom oxå Faster Mari, Jocke och mina kusiner, gammelfarmor och Siv & Sven. Vi började som vanligt med att äta. Dom vuxna åt sill men jag åt bara potatis och gräddfil, åhhh vad jag älskar potatis!


Efter maten lekte jag lite med glasdörren, det fick jag egentligen inte men lite bus måste man väl få hitta på, eller? hi hi hi


Sen spelade jag lite fotboll med grabbarna.

Sen åkte vi iväg till Skantzen och kollade på lite midsommarfirande.


Pappa och jag köar till fiskdammen


Först vågade jag inte riktigt fiska ...


Men pappa hjälpte mig så då vågade jag


Jag fick två gula cementbilar i min påse


Jag och farmor dansade runt midsommarstången


Ser ni mig?




mmm jordgubbar och glass

Sen gick farmor en promenad med mig så att jag fick sova lite, jag sov skönt i vagnen i över en timme. Sen när jag vaknade var det dags för mat igen, dom andra hade köttfrossa men jag åt bara ... potatis. Eller näe jag åt lite paprika och gurka oxå men mest potatis.

Lite senare åt vi även bärtårta, den var jättesmaskig men jag råkade kanske spilla lite på mina kläder så mamma tror hon kommer få slänga dom byxorna, men vad gör det när man fick äta en fantastiskt tårta?
Det slank förresten ner både en banan och ett äpple och en del smultron oxå innan jag bestämde mig för att somna för natten. Gissa om jag var mätt sen =)




På lördag åkte vi hem till mormor & morfar och hälsade på.


Mormor och jag byggde sandkakor


Gungade lite oxå


Sen skulle vi gå och äta på restaurang. Jag gick med morfar såklart =)


Nämen! När vi kom dit så satt morbror Jimmy och Kim där, vilken överraskning! Jag kallade Kim för bäbisen hela kvällen för jag tyckte han var så liten =)


Jag beställde såklart korv med pommes, korven var fantastisk, jag åt båda två. Fick även ett glas mjölk med sugrör till, det var jättegott.


hahahahaha titta på morfar! Han försöker få plats i min mössa (eller mouss som jag kallar det)




På söndagen fyllde Kim 1 år! Det firades med kalas och ballonger!




Jag och mormor gick och snodde en vindruva ute i köket =)


Vi sjöng för Kim innan vi åt tårta, jag kunde inte sången så bra så jag kunde inte sjunga med.


Han övade lite på att gå oxå, jag försökte ge han lite tips...hoppas han snart kan gå så vi kan busa ännu mer ihop.


Sen öppnade han en massa paket.


Jag var ganska nyfiken på vad han fick. Fast, det blev mest kläder...

Sen drog päronen med mig och mormor till Stinsen där dom skulle prova skor på mig, döööö trist. Fast det gick ganska fort så nu har jag ett par sandaler iaf.

Ungefär så såg min helg ut, det har varit en jättebra helg tycker jag!


Hopp Drake



Kolla vad jag fick i onsdags av päronen!!!! En alldeles egen hopp drake. Är den inte fin? Jag älskar att hoppa runt med den.

I helgen har jag inte gjort så mycket...igår var jag hemma med pappa, mamma jobbade. Vi lekte lite och gick ut och gick en stund, jag råkade visst somna en snabbis i vagnen. Sen höll jag igång ett tag på kvällen hi hi hi det var roligt.
Idag fick jag åka till farmor och farfar en stund för båda päronen skulle jobba lite. Jag fick potatismos till lunch, min favorit!

Vad har ni gjort i helgen?

Busig helg

I lördags vaknade jag tidigt som vanligt, jag visste att vi skulle iväg på nåt roligt. Vi åkte och träffade Oscar och hans mamma på Busborgen! Gissa om vi hade roligt... oj oj oj ...jag skulle vilja åka dit varje dag.










En sån här hopphäst ska jag önska mig när jag fyller år, den var hur rolig som helst!!


Den här bollblåsar grejen lekte vi med lääääänge =)




Klättra klättra...


Sen tog vi matpaus, jag och Oscar åt pannkakor...eller Oscar åt mest sylt och grädde men jag fick i mig 3 hela pannkakor!


Oscar och hans mamma


Oscar och hans mamma åker den låååånga rutschkanan


Jag åkte själv men mamma fick ta emot där nere och jisses vilken fart jag kom med hi hi hi det var hon nog inte beredd på.


Sen började vi bli trötta så då åkte vi hemåt...




Vi åkte inte hem utan vi åkte hem till Faster Mari som fick klippa mig lite, mitt hår växer så fort nu.


Såhär fint blev det efteråt. Jag trivs bättre i lite kortare hår.

Efter jag klippt mig gick vi över till farmor & farfar som skulle passa mig en stund medans päronen åkte in till stan och gick på bio. När päronen kom och skulle hämta mig hade jag redan somnat, det hade ju varit en ganska lång dag med mycket bus =)

Sommaravslutning på dagis

Idag hade vi sommarfest på dagis. Allas mammor och pappor fick komma och titta på när vi sjöng och sen fikade vi och lekte lite.


Jag var väldigt tveksam till det här med sång...


Jag pysslade med lite annat medans dom andra sjöng...


Sen satte jag mig hos Karin en stund.


Hela kören

När vi kom hem borstade jag av trappen på framsidan, det gör jag minst ett par gånger om dan, tycker det behövs =)
Sen åt jag lite mat och sen var jag ganska trött...men jag ville liksom inte somna helt frivilligt så jag bråkade lite först, lyckades till och med bita mamma två gånger, men då blev hon lite arg så efter det lugnade jag mig lite...och till slut efter en del gråt somnade jag.

Min helg med pappa

I helgen jobbade mamma så jag och pappa var helt själva, vi hittade på en massa roliga grejer.


Provade att gunga på en stor gunga, det gick bra...tills jag skulle av, då råkade jag ramla ner i hålet, tur att jag landade i den mjuka sanden =)


Sen gungade jag såklart i den vanliga gungan oxå




Rutschkana, det bästa som finns =)


Sen bakade pappa och jag chokladbollar...och det kan tänkas att jag provsmakade smeten lite hi hi hi ...


Käkade lite mat...


Sen fick jag ta ett bad för jag kladdar så mycket när jag äter tycker pappa.

På söndagen åkte vi hem till gammalfarmor och hälsade på lite...


Hon hade telefoner och fjärrkontroller jag kunde leka med, det gäller ju att passa på när man kommer bort =) Hemma får man ju knappast röra nåt.


Sen fikade vi lite. Här på bilden sitter jag bredvid gammelfarmors syster Anita.


Sen hjälpte jag gammelfarmor att städa lite oxå, jag älskar ju att städa så det gör jag så gärna =)


Fotografering och Kalas

Idag åkte jag och päronen till Barnens Hus för att fotografera mig, jag fick ju göra det förra året oxå. Jag hade somnat i bilen på vägen dit så jag blev väckt när vi skulle gå in, det gillade jag inte. Sen blev jag jätteblyg när fotografen skulle ta bilder, jag ville inte alls skratta åt hans nallar eller leksaker, nej jag ville hellre sitta i mammas knä...Det slutade med att päronen stod och larvade sig och gjorde grimaser så till slut gav jag dom ett par leenden så att dom kunde lägga av nångång...
Medans bilderna framkallades så fick jag gå runt och kika i butiken, jag hittade en jättefin kratta, den ville jag bara ha! Men...päronen ville tydligen inte att jag skulle få en kratta att vifta runt med, dom tycker det räcker att jag viftar runt med snöskyffeln. Päron alltså....suck...

När vi fått bilderna så åkte vi ner på stan och åt lite.

Jag åt grönsaker, ris och lite friterad kyckling, det var himlans gott. Jag tror att servitörerna fick lite att göra när vi hade gått för det kan hända att nåt litet riskorn kanske hamnade på golvet =) Men, det är väl sånt som händer...

Sen åkte vi vidare mot Hallsta där min kusin Kevin fyllde år. Jag började såklart med att kolla av fikabordet, det slank ner både en och två kakor och självklart en bit tårta, mums!
Jag passade som vanligt på att busa massor!


Vi spelade lite fotboll...


som vanligt sprang jag iväg med bollen hahahahaha...


Ville prova att cykla på Kevins cykel men den var lite väl stor...fick den över mig till och med. Näe jag får nog börja cykla på nåt mindre till att börja med.


Hittade en jättesnygg hjälm som jag provade...vad tycks?

RSS 2.0