FOE (Frida, Oscar & Ebbott)

Idag träffades hela gänget hemma hos Frida. Det var hur kul som helst att ses igen!


Satt och lekte lite på mattan, Frida har massa roliga klossar man kan leka med.


Provkörde Fridas vagn lite.


Ett försök till gruppbild, Frida hade klätt upp sig med scarves och allt men jag hade blött ner mina byxor så jag valde att istället visa upp mina snygga ben =)


Vi börjar tröttna på posandet =)


När jag trodde ingen såg smög jag ut i köket och tryckte på micron och på radion, det är ju så himla kul och hos Frida finns dom ju i lagom höjd så man når.

När vi hade lekt några timmar blev jag trött (och jättebusig) eftersom jag inte sovit nåt under hela dagen så då klädde mamma på mig och så blev vi hämtade av pappa, han hann knappt sätta fast mig i bilstolen förrän jag sov.

Annandag Jul

Idag har jag bara lekt och vilat och tagit det lugnt. En skön hemma dag alltså.




Mitt nya garage


Jag och pappa pratar i telefon


Massa roliga nya leksaker!

Juldagen

På juldagen åkte vi hem till mormor & morfar. Båda mina morbröder var där och auntie Agge oxå =)
Vi åt julmat igen, fast här tyckte jag bäst om kycklingen, den var supergod! Bra gjort morfar!


Morbror och min söta kusin Kim, han passade på att spy på mamma när hon höll honom, det tyckte jag var roligt hi hi...(det var Kim som spydde alltså inte morbror...)


Morfar hjälper mig öppna julklappar...


Mormor fick oxå hjälpa till...


Hallå...? Åhh...jag älskar telefoner!


Fick en jättetuff traktor med en bonde och djur och allt =)


Sen passade jag på att läsa lite av mormors böcker oxå, hon har ju så många...

Efter alla julklappar fikade vi, jag åt mjuk pepparkaka, den var ju såååå god, mormor är bra på att baka hon =)


Sen åkte Kim och hans föräldrar hem.

Kort därefter åkte även Samuel & Robin och morbror Micke hem, sen gick Agge oxå hem så då var det bara jag och mormor & morfar kvar (och päronen förstås)
Då passade jag på att busa rejält, morfar var helt slut efter att ha jagat efter mig hi hi hi ...




Julafton

Julafton började med att jag fick öppna paket, det var lite svårt men jag fick lite hjälp...




Man måste ju vara snygg när man ska gå bort.



Sen åkte vi hem till Faster Mari, Jocke & kusinerna. Farmor & Farfar var där, tant Siv och Sven, gammel farmor och lite annat folk.
Vi började med att äta mat, jag var jättehungrig så jag åt en rejäl jultallrik, farmors morotslåda var ju bäst!


Här sitter hela gänget och kollar på Kalle Anka, jag satt en stund i farfars knä men sen ville jag hellre springa upp och ner i trappan.


Vi stod och kikade ut i skogen och där kom det en tjock rödklädd farbror med skägg gåendes, han hade en lykta och en säck med sig.


Tur jag hade Siv att hålla i handen =)


Jag fick massa paket!


Bland annat en pulka, det passar ju bra nu när det är så mycket snö.

Efter vi hade öppnat alla julklappar fikade vi lite och jag fick för första gången äta ris a la malta, det var ju supergott! Kanske inte apelsinen så mycket men gröten =)

När vi hade ätit så mycket så började jag bli trött så mamma & pappa klädde på mig och sen somnade jag direkt i bilen...det är ganska tröttsamt att fira jul =)


God Jul



Ville bara säga God Jul, hoppas ni får en mysig julafton med tomte, paket och mys!

Själv ska jag fira julafton tillsammans med farmor & farfar, faster Mari, kusinerna och tant Siv och farbror Sven. Det ska bli jättemysigt!

På juldagen åker vi till mormor & morfar, vet inte om morbror eller moster kommer vara där men vi får väl se...

Sen ska vi bara vara hemma och mysa, pappa får ju inte vara ledig så mycket i jul så det gäller att passa på. Jag kallar förresten alla för pappa nu för tiden, mycket lättare än att hålla reda på massa olika namn, bra va? =)

Frida fick åka ut på landet

Japp idag kom Frida och hennes mamma hit. Vi mötte dom vid tåget för mamma hade tänkt att jag skulle sova på vägen dit, men icke!
När vi kom hem visade jag Frida mitt fina rum, jag tror hon gillade det, iaf bollhavet =)



Sen åt jag lite mellis och Frida åt mat och sen lekte vi lite till. Jag var inte riktigt pigg och glad som jag brukar, jag kände mig inte som vanligt så jag ville vara nära mamma en del. Men jag bjöd Frida och hennes mamma på ett av mina falsett skrik, jag tror att dom tyckte om det =)
Sen blev klockan mycket och dom skulle åka hem så då följde vi med dom till tåget och då passade jag på att sova en stund. När jag vaknade tyckte mamma att jag var lite varm, efter ett tag tog hon tempen på mig vilket är det värsta jag vet och då hade jag lite lätt feber. Sen åt jag lite mat och busade lite och sen tyckte mamma att jag var ännu varmare och då hade jag 39 graders feber så då fick jag alvedon och sen myste vi lite i soffan innan jag somnade. Den där sprutan jag tog igår var ju inge vidare...Hoppas jag är pigg imorgon...men det tror jag för jag brukar aldrig ha feber så länge.

Tokigt...



Pappa bytte blöja på mig och ja...vad ska man säga? Han gillar 80 tal? Var det inte då man hade såhär?

BVC

Idag skulle jag och mamma åka in till stan för att besöka BVC. Det snöade massor hela morgonen så när vi skulle gå kunde mamma knappt köra vagnen, så mycket snö var det! Det tog dubbelt så lång tid att gå till tåget bara för att det inte var plogat nånstans. Men jag tyckte inte det var så jobbigt, jag passade på att sova i vagnen medans mamma fick slita hehehe...

När vi kom till BVC åt jag lite mellis först och sen lekte jag lite innan det var vår tur.
Jag fick börja med att klä av mig naken och väga mig...vågen stannade på 11.6 kg så nu har jag äntligen nått upp till mitten kurvan. Sen fick jag även mäta mig, jag hade blivit 80.5 cm lång. Mamma säger att det märks för jag når överallt nu =)
Och sen fick jag klä på mig lite. Fick sätta mig i pappas knä och hålla i en gose sköldpadda och när jag minst anade det så stack tanten mig i låret! Vilket sätt alltså! Fy tusan vad det gjorde ont....tur mamma hade min napp i närheten. Efteråt fick jag välja ett klistermärke att sätta på min bok, då kändes det lite bättre faktiskt.
Tanten frågade även om mamma och pappa om jag åt mycket morötter, hon tyckte det såg så ut på min hud, jag fattar inte vad hon menar, menar hon att jag är orange? Näe...det var nog fel på hennes ögon idag...hi hi hi ...

Sen gick päronen på stan en sväng innan vi äntligen kunde åka hemåt.

Lagar mat


Jag skalar potatis och pappa gör pannbiffar...eller...okej...jag erkänner, jag leker med disktrasan och vattenkranen och pappa gör pannbiffar.

Lördag

Idag kom farmor och farfar och mina kusiner hit och hälsade på, farmor hade sytt en julgardin till mamma och pappa. Den var jättefin.
Jag lekte massor med Kevin och Cornelia och så fikade vi, glass och pepparkakor... mums...
När dom hade åkt så blev jag jättetrött eftersom jag inte hade hunnit sova min förmiddagslur.
Jag åt lite mat men det var knappt att det gick att hålla ögonen öppna, så när mamma skulle byta blöja på mig så råkade jag somna på skötbordet.


Hoppsan...så det kan gå...

Sen sov jag i ungefär 1½ timme innan jag vaknade och var jätteledsen. Jag har himlans ont i en tand tror mamma och pappa så därför fick jag komma upp en stund, då passade jag på att busa och leka lite men sen blev jag lite trött igen så då satte jag mig och kollade på tv en stund.


Svårt bara att välja vilken kanal man ska titta på.

Efter en stunds zappande gav jag upp och bestämde mig för att sova iallafall.

Mormor & Jag

I söndags kom mormor hit, hon skulle stanna några dagar vilket jag verkligen hade sett fram emot.
Gissa om vi har busat och lekt massor!
Sen passade jag såklart på att göra några rejäla bajsblöjor så att hon fick prova på att byta på mig nu när jag inte ligger stilla på skötbordet, men det klarade hon galant, mormor hittade på grejer som jag kunde leka med under tiden, hon är bra påhittig hon =)


Vi lekte lite ute oxå trots att det var ganska kallt, mormor visade mig hur man gör sandkakor.
Det gick sådär när jag skulle prova att göra egna...


Jag kom på en egen lek, jag tog sand och la i mormors hand, jätteroligt...men efter en sådär 20 gånger tyckte inte mormor att det var så roligt längre så då fick vi hitta på nåt annat.


Vi lekte en hel del inne oxå, här leker vi med min bankbräda ... jätteroligt när mormor hjälpte mig trycka ner piggarna. Hon visade även mig en rolig lek i bollhavet, den kommer jag tvinga mamma att leka med mig måååånga gånger..


Sen sjöng vi imse vimse spindel några gånger oxå, det är ju trots allt min favorit låt =)

Sen kom dagen då mormor skulle åka hem, jättetråkigt tycker jag. Morfar kom och lekte en stund innan dom åkte...
När jag vinkat hejdå var jag jättetrött och både mamma och jag somnade direkt...

RSS 2.0