Tin Tin frissa?


Kolla in tjusiga frisyren jag vaknade med idag =)


Mamma tycker jag är hur söt som helst i den här frisyren =)

Idag överraskade jag mamma med en rejäl sovmorgon, ja det blir ju lätt så när man inte sovit så mycket dagen innan. Jag vaknar varje dag vid 6 för att se till att alla andra oxå vaknar men sen brukar jag somna om till 8 ungefär. Men idag, ja idag sov jag till 10.47 för att vara exakt. Mamma trodde inte det var sant och var tvungen att gå och kika på mig när jag sov flera gånger.
Sen lekte vi lite innan vi gick ut i blås vädret och gick en promenad. Jag passade såklart på att sova medans mamma gick och lagom tills vi kom in på vår gata igen så vaknade jag för då var det dags för lite gröt tyckte jag.

Jag är fortfarande rätt snorig men jag är mer pigg nu så det kanske går åt rätt håll iaf. Hoppas det för nu är vi trötta på att vara sjuka.

Gissa...

Jo, det är så att jag ska till BVC på onsdag och väga / mäta mig och jag tänkte ni skulle få gissa hur mycket ni tror jag kommer väga / hur lång jag kommer vara.

Ni ska få lite hjälp, när jag var där sist, den 2 feb vägde jag 9090 gr och var 69 cm lång.

Så kom igen och gissa nu, det blir roligt att se vem som gissar närmast =)

För övrigt har vi inte gjort så mycket i helgen, hela familjen har varit snoriga så vi har mest myst och kollat på film och sånt. Men det var inte så tokigt det heller. Hoppas vi blir friska snart så man kan få hitta på massa bus igen =)

Idag blir jag 7 månader


Tänk att för 7 månader sen var jag såhär pluttig.


Och idag är jag en såhär stor kille =)

Annars idag har jag mest bråkat med mamma och försökt att vila lite vilket fortfarande inte går eftersom jag är så snorig, nu tycker jag att det räcker med snoret, nu vill jag bli frisk!
Och förresten tyckte jag det var så tråkigt att vara sjuk själv så nu har jag gett mamma både lite halsont och snor hi hi =)

Tråkigt att vara sjuk



Såhär pigg och fräsch såg jag ut i morse när jag vaknade. Och inte blev det nåt bättre under dagen heller. Seg förkylning det här verkar vara. Vill bli frisk nu så man får vara ute lite mer.


Barnsäkert

Idag har mamma och pappa fixat så det är lite mer barnsäkert här hemma. Dom gillar tydligen inte när jag petar i el uttagen, jag får inte ens dra ut alla roliga lådor i köket, tråkmånsar!
Men jag vet iaf hur man drar ur sladdar för det provade jag idag, men då blev mamma lite arg på mig så vi får se om jag vågar göra om det.



Jahapp så var det slut på det roliga då, nu får man hitta på nåt annat man kan roa sig med.

Annars har min dag varit ganska bra idag, jag har vilat en hel del för jag är ganska snorig. Mamma gav mig näsdroppar i morse, det var det värsta jag varit med om tror jag, usch och fy!
Hoppas jag är piggare imorgon så man orkar busa lite mer, nu blir man ju trött nästan direkt och det är ju inte så kul.

Jag är en snoris

I natt vaknade jag kl 3.40 och tyckte att jag hade sovit klart. Det tyckte inte mamma och pappa som kämpade i flera timmar med att försöka söva mig. Vid 6 gav dom upp så då fick jag komma upp och äta lite frulle, det var inte så dumt. Sen trodde dom säkert att jag skulle somna om, men icke! Jag var inte alls sugen på det. Jag var faktiskt inte sugen på nånting, inte ligga och leka på lekfilten, inte sitta i gåstolen (det som alltid är roligt annars) inte sitta i mammas famn och verkligen inte sitta med vid köksbordet när mamma hade tänkt diska. Allt var bara eländes elände. Jag var ledsen och arg i princip hela förmiddagen. Till slut somnade jag i 20 minuter, sen när jag vaknade var jag jätte snorig, kanske var därför ingenting var roligt.... Iaf så bråkade jag med mamma hela eftermiddagen oxå för jag var ju egentligen jättetrött men man kan ju inte sova utan napp och så fort jag hade nappen i munnen så kunde jag ju inte andas, jobbigt. Inte ens näsdropparna hjälpte. Så till slut tog mamma ut mig i friska luften och det hjälpte en stund men sen blev jag arg för att det blåste så mycket så jag frös. Så då gick vi in och när vi hade kommit in så hade pappa kommit hem så då kunde jag bråka lite med honom oxå.

Imorgon var det tänkt att vi skulle gå på öppnis med Oscar, det hade jag sett fram emot men nu vågar vi inte åka dit eftersom jag snorar så mycket, man vill ju inte dela med sig av det till alla andra. Så nu blir vi hemma och vilar istället, dö trist såklart men mamma säger att jag behöver det. Hoppas jag snart blir frisk, att vara snorig är så tråkigt.


Flytthjälp och shopping

Idag vaknade jag vid 6 och tyckte att mamma och pappa oxå skulle gå upp då, vi skulle ju åka till sthlm och hjälpa morbror att flytta. Medans pappa och dom andra pojkarna flyttade så gick jag och mamma och mormor och shoppade lite. Det var jättemycket folk ute så jag kunde inte sova utan var tvungen att vara vaken så jag inte missade nåt.


Kolla vad fina kläder jag fick =)

Mormor och morfar skämmer verkligen bort mig, men det tycker jag bara är mysigt =)

När vi kom tillbaka efter shoppingen var jag jätte övertrött så jag skrek och grät och var jätteledsen för egentligen ville jag sova men jag kom inte riktigt till ro trots att både mamma och pappa vaggade mig i famnen. Till slut kunde jag varva ner lite och vi kunde äta lite mat. Efter maten tyckte alla att jag såg så hängig och trött ut så då bestämde vi oss för att fara hem, vi hann inte mer än från parkeringen så sov jag. Det var så skönt så skönt. Det enda tråkiga var när mamma väckte mig när hon tog av mig overallen, typiskt mammor att göra så =)

Öppnis med Oscar

Idag var jag till Öppna förskolan tillsammans med Oscar och hans mamma. Det var inte så många barn där idag vilket passade mig perfekt eftersom jag var lite små tjurig idag, mamma lät mig inte sova ifred en enda gång.
Men det var jätteroligt att träffa Oscar igen, det var ju ett bra tag sen vi sågs.


Jag ville gärna pilla i Oscars ansikte, men det tyckte inte mamma om.


Vi höll koll på sånghäftet tillsammans.


När man inte får dra av sina egna strumpor kan man ju alltid prova att dra av någon annans =)


Här blev jag lite suddig men det var inte så lätt att vara still varje gång mamma skulle ta kort.


Oscar och hans snälla mamma =)

När vi var klara på öppna förskolan så liftade vi hem med pappa, det var skönt att slippa åka tåg hem, man sover mycket skönare i bilen tycker jag. Sen vi kom hem har jag varit rätt trött, det tar på krafterna att vara ute och fara.
Men kul var det =)

Premiärtur

Vi åkte hem från mormor och morfar sent igår kväll för mamma och pappa tyckte jag kunde sova i bilen vilket jag oxå gjorde. Det var roligt att träffa massa folk och fira morfars födelsedag. Jag passade på att sitta i många olika famnar, det är ju inte alltid så roligt att jämt vara med mamma och pappa så man passar på när man kommer bort.


Här sitter jag i knät på mammas morbror och moster. Christer sjöng imse vimse med mig, det är ju min favvo låt =)

Idag tog jag och mamma sovmorgon till 9. Sen lekte vi lite och jag ålade runt i vardagsrummet en stund men sen gick jag och pappa och sov middag en timme. Efter det tog vi oss en långpromenad i det vackra vädret.


Här blir det premiärtur i sittdelen. Jag har ju alltid legat ner annars men det blev lite för trångt så nu fick jag prova att sitta och det gick väl ganska bra, jag njöt iaf av att kunna se mycket mer när vi var ute och gick. Och som vanligt somnade jag en stund ute för solen sken rakt i ögonen så då var man ju tvungen att blunda.

När vi kom in åt jag lite gröt och sen fick jag sitta i min gåstol och det är ju det bästa som finns! Mamma och pappa får passa sig för jag har massa bus på gång, om dom tror att dom ska få ha sina grejer ifred så tror dom fel, jag har redan börjat rota i lådorna i köket. Men det är bra, man måste ge dom lite att göra.

Åker till mormor & morfar

Idag vaknade jag på ett strålande humör! Det varade i ungefär en timme sen tyckte jag det var dags för skrik leken som mamma bara äääälskar =) Sen tyckte mamma jag behövde sova lite till och det hade hon nog rätt i för jag somnade direkt efter att hon lagt mig i sängen.

Senare idag ska jag åka till mormor och morfar och hälsa på för imorgon fyller morfar år och då ska vi ha kalas. Det är alltid roligt att åka dit för mormor och jag brukar alltid busa så mycket och så har hon så roliga glasögon som man kan leka med, jag får aldrig leka med mammas glasögon.

Nej nu säger mamma att vi måste börja packa och göra oss i ordning för vi ska åka direkt när pappa slutat jobbet.


Öppna Förskolan

Idag åkte jag och mamma tåg in till stan för vi skulle gå till Öppna Förskolan och träffa Frida och hennes mamma.



Jag krälade och ålade jättemycket, det fanns ju så mycket roliga leksaker som jag var tvungen att ta mig till. Fast Frida var mycket snabbare på att åla, hon kröp nästan. Jag blev lite avis men hon är ju faktiskt lite äldre än vad jag är.



Den gula kastrullen var ju hur rolig som helst!

Vi sjöng lite oxå och det var kul men det var lite svårt att sitta still tycker jag. Plus att vi inte sjöng min favvo låt imse vimse, det var lite synd, men kanske nästa gång...



Mamma hann precis sätta fast mig i bilstolen så somnade jag, man blir ju helt slut av att leka och sjunga. Men roligt var det....Hoppas vi håller oss friska så vi kan åka nästa vecka oxå.

Öva Öva Öva...

Idag har jag övat på att åla, det gick ganska bra idag men jag tappar tålamodet ganska snabbt.
Sen övade jag lite på att sitta oxå, jag fick prova i sängen eftersom jag fortfarande har så dålig balans så ramlar jag hela tiden.




Ja det är inte lätt inte men jag försöker iaf så nångång måste det ju gå.

Efter att jag hade övat en massa så kom jag på en ny rolig lek, den går ut på att jag skriker så högt och så ljust jag bara kan och sen gör jag det så länge jag bara kan, jätterolig lek tycker jag, men mamma var inte så förtjust i det. Hm, undrar varför.

Sen brukar jag alltid sova en stund på eftermiddagen men idag busade jag så mycket att jag glömde bort det så när pappa kom hem somnade jag i hans knä.



Så kan det gå.

Bilbana



Igår kom mormor,morfar och mammas morbror hit, först åt dom en massa tacos, då fick jag prova att äta en majskrok, det var inte alls tokigt. Efter middagen så byggde jag och morfar ihop bilbanan jag fick när jag döptes, det tog ett tag men sen körde vi så bilarna flög, det var jättekul tills mamma tyckte jag skulle sova, det ville inte jag så jag bråkade ett bra tag innan jag gav upp och somnade.

Idag fyllde mamma år så det har varit massa folk här, det tyckte jag var lite jobbigt så när det var som värst så gick jag och sov en stund, då orkade jag busa ett tag till sen.
Tyvärr blev det inga bilder idag för mamma hade glömt ladda batteriet, men det gör egentligen inget för det var en massa annat folk som tog kort på mig hela tiden.

Full Rulle

Idag har det verkligen varit full fart, efter frukost somnade jag en stund men sen väckte mamma mig och sen hade vi plötsligt lite bråttom, pappa kom och hämtade oss för vi skulle in till stan och mamma skulle träffa farbror doktorn.
Farbror doktorn var en kul prick, jag fick leka med hans leksaksmask medans han pratade med mamma, det var roligt men efter ett tag tyckte jag det räckte.


Kolla, alldeles nyvaken är jag här.

Efter vi hade varit hos doktorn skulle mamma åka och klippa sig och sen träffa sin kompis Maria, den här gången fick inte jag följa med utan pappa och jag åkte hem till gammel farmor och hälsade på, det var mysigt att träffa henne, vi lekte på golvet och så åt vi middag ihop.
Sen åkte vi och hämtade mamma och så åkte vi till polisstationen där jag skulle göra mitt alldeles egna pass, det var inte det enklaste för tanten som tog kortet var så petig, jag fick inte leka och jag fick inte vifta med händerna så det tog ett tag innan hon var nöjd, jag hann tappa tålamodet några gånger till och med.

Efter det så åkte vi till Ica Maxi och handlade lite och sen var jag så övertrött så jag bara grinade så då fick mamma vagga mig tills jag somnade och det har hon inte fått gjort sen jag var jätteliten, jag brukar ju somna själv. Men det var rätt åt henne när hon tvingat runt mig på stan en hel dag så jag knappt fick sova haha....


Ge mig lunch nångång då!

Ny vecka



Igår låg jag och lekte på filten hela eftermiddagen, det var så himla roligt. Jag försöker oxå smygöva lite på att krypa men än så länge går det inte så bra.



Idag har jag varit en riktig tröttmössa säger mamma. Men man blir trött av att leka hela dagarna. Här är mina favorit nallar, gnagis som jag håller i här har vita byxor på sig som jag gillar att dra av, det är så roligt att jag skrattar varje gång jag lyckas.

RSS 2.0